Accept af cookies fra cfa.gl

Cfa.gl benytter cookies til flere formål - fx. til at forbedre brugernes oplevelse af hjemmesiden.

 
Center for Arbejdsskader administrer den grønlandske arbejdsskadelov
Arbejdsskader på Grønland

Arbejdsskader i Grønland

Det er Center for arbejdsskader i Nuuk, der træffer afgørelse om, hvorvidt en skade eller sygdom kan anerkendes som en arbejdsskade. Vi træffer også afgørelse om, hvor stor en erstatning du kan få tilkendt for en arbejdsskade.

Erstatning ved arbejdsskader
Alle arbejdsgivere skal tegne en forsikring for deres ansatte mod arbejdsskader. Det er din arbejdsgivers forsikringsselskab, der udbetaler eventuelle erstatninger til dig, og som betaler omkostningerne ved, at sagen bliver behandlet hos os.

Selvstændige erhvervsdrivende kan tegne en billig arbejdsskadeforsikring gennem Gruppeforsikringen

Gruppeforsikring - tryghed for fiskere, fangere og fåreholdere

Er du selvstændig fisker, fanger eller fåreholder kan du købe en forsikring mod arbejdsskader gennem Gruppeforsikringen.
Gruppeforsikringen dækker både ved arbejdsulykker og erhvervssygdomme. Du kan samtidig som selvstændig sikre eventuelle ansatte gennem ordningen.

Tilmelding til Gruppeforsikringen
Fra den 1. januar 2011 er fiskere, fangere eller fåreholdere ikke længere automatisk medlemmer af Gruppeforsikringen, men skal selv sørge for at tilmelde sig, hvis de vil forsikres.
Det er frivilligt, om man som selvstændig vil forsikre sig selv, men det er lovpligtigt at sikre eventuelle ansatte ved arbejdsskader.